4 maart 2016

10 vragen aan .....Annelies Vermeulen
Kennen ze in België ook vastgoedstyling? Zekers! Vandaag gaan we dus de landsgrenzen over, want ook in België zijn er vastgoedstylisten die de 10 vragen graag willen beantwoorden. Annelies is Nederlandse, woont in Antwerpen en werkt in heel België aan mooie projecten. Benieuwd naar haar antwoorden?

Grootste misverstand over vastgoedstyling?
Door het Belgische tv programma “De Huisdokter’ krijgen mensen een verkeerd beeld van vastgoedstyling. De styliste in het programma doet een volledige make over, die veel meer richting interieurstyling gaat. Gewaagde kleuren/behangetjes op de muur, volledig nieuw interieur. En dat alles voor een paar honderd euro. De prijs en wat vastgoedstyling precies inhoudt is bij de meeste mensen niet echt duidelijk.

Licht aan of uit?
AAN! Geeft zo veel meer sfeer op de foto!

Meubels van karton of echt?
Hangt af van het budget. Ik ben eigenlijk fan van de combinatie, zoals een kartonnen bank met echte salontafeltjes erbij. En een kartonnen eettafel met echte stoelen er aan.

Inspiratiebron?
Vaak de in te richten woning zelf, bijvoorbeeld het reeds aanwezige meubilair. Maar heel vaak kies ik eerst de wanddecoratie en pas ik de verdere inrichting daarop aan.

Leukste project?
Inrichting van een ontvangstruimte voor een klant, waar ik normaal modelwoningen voor inricht. Van een saaie kale bedrijfsentree iets huiselijks maken!

Favoriete woonaccessoire?
Sierkussens en vazen/flessen in alle vormen maten en patronen!

Droomproject?
Het lijkt me waanzinnig leuk om eens een vakantiehuis in te mogen richten. Bijvoorbeeld een appartement aan zee of zo.

Verrassend inkoopadres voor woonaccessoires?

Kwantum…..hebben tegenwoordig heel leuke decoratie
Ben ook erg fan van het Nederlandse merk Zuiver voor kleine meubels en decoratie

Perfecte housewarminggift?
Naast champagne, een wooncadeautje. Mijn favoriet: een ‘vide poche’ oftewel een leuke gadget waar je sleutels inlegt als je thuiskomt, zodat je ze nooit meer kwijt bent. Dit is bijvoorbeeld een bijzonder leuke: Spiegel van Zuiver of iets traditioneler zoals deze:

Als je verkopers maar één tip mag geven, wat zou die dan zijn?
Begin allereerst met opruimen. Doe alles wat je niet mee wilt gaan verhuizen gewoon alvast weg naar Kringloopwinkel of een goed doel. Stop spullen die je niet direct nodig hebt ook vast in een verhuisdoos. Zo begin je alvast met een opgeruimd huis en dat helpt om de pluspunten van je woning in de kijker te zetten.

www.styllies.eu

Ben je vastgoedstylist en wil je ook meedoen aan deze blogserie? Stuur me even een mailtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...